בניית אתריםאורן וסרשפרונג

דברי הערכה

"כל יצירתך החשובה... היא בראש ובראשונה הצלחתך הגדולה וכמובן תעודת כבוד לירושלים שזכתה לסדרה."

מכתב ברכה של טדי קולק, ראש העיר, 28 במרס 1998
לרגל פרסום הספר השישי והאחרון בסדרה "אדריכלות בירושלים"

 


 

"האדריכל דוד קרויאנקר ראוי לפרס ישראל על מפעלו רב הכרכים והשנים ... מפעלו של קרויאנקר לתיעוד חזותה של ירושלים הוא ייחודי גם בקנה מידה בינלאומי, וראוי לכל הוקרה ממלכתית – כן, אני מתכוון לפרס ישראל."

חיים באר, ידיעות אחרונות, 12 ביולי 1996
מתוך ביקורת על הספר "ירושלים: שכונות ובתים – תקופות וסגנונות"

 

 


 

"נראה שהענקת פרס ישראל לאדריכלות (או לתיעוד, או לתיירות) לדוד קרויאנקר יכולה להיות סיום הולם לאירועי 3000 לירושלים ולהכרה מתבקשת במפעלו ובתרומתו."

אסתר זנדברג, הארץ, 12 ביוני 1996
מתוך ביקורת על הספר "ירושלים: מבט ארכיטקטוני – מדריך טיולים בשכונות ובתים",
1996

 

 


 

"מפעלו המונומנטלי של דוד קרויאנקר, "אדריכלות בירושלים", מגיע לכרך החמישי... הישגו הגדול של קרויאנקר הוא באורך הנשימה, וביכולתו לגבש פנורמה מתעדת ומתארת רחבת היקף, הכוללת את כל האספקטים של הבנייה והתכנון בירושלים במאה וחמישים השנים האחרונות. זהו מפעל יחיד במינו בארץ... ספריו הם נכס מרכזי ויסודי לכל מחקר, עיון ולימוד בעתיד..."

רן שחורי, הארץ, 1 באפריל 1991
מתוך ביקורת על הספר החמישי בסדרה "אדריכלות בירושלים – הבנייה המודרנית"

 

 


 

"מפעל תיעודי כה מרשים כפי שעושה האדריכל דוד קרויאנקר לארכיטקטורה של ירושלים, לא נעשה לגבי כל עיר אחרת בעולם... המשימה שנטל על עצמו דוד קרויאנקר היא גדולה בהיקפה ובמקום אחר היה נדרש צוות שלם כדי לבצעה... כך ברור שהמפעל כולו, ראוי ל'פרס ישראל'..."

יואל רפל, מעריב, 10 במאי 1991
מתוך ביקורת על הספר החמישי בסדרה "אדריכלות בירושלים – הבנייה המודרנית"

 

 


 

"מפעלו רב הכמות והאיכות של דוד קרויאנקר בתיעוד הארכיטקטורה של ירושלים... לפנינו עבודת מופת ומפעל מונומנטלי שערכו יעמוד לדורות. ייחודה של הסדרה בראשוניותה, בהיקפה, באופיה הענייני והתכליתי, תוך הבחנה זהירה בין עיקר לטפל, ובאופן הגשתה השווה לכל נפש... לפנינו עבודה רצינית ויסודית... הופעת ששת הספרים ברציפות בזה אחר זה, במשך עשר שנים, שהם אחד מ'סימני ההיכר' הייחודיים של המחבר, תורמים רבות להצלחת הסדרה כולה. זוהי מטלה שספק אם מוסדות אקדמיים, מכובדים ככל שיהיו, מסוגלים להתמודד עמה באותה מידת יעילות והצלחה."

אלי שילר, אריאל 92–91, "מנחה לירושלים", מרס 1993
מתוך ביקורת על הספר השישי והאחרון  בסדרה "אדריכלות בירושלים –  הבנייה בעיר העתיקה"

 


 

"מעולם לא הצטערתי על שרכשתי את ספריו של האדריכל הירושלמי דוד קרויאנקר... מלאכת מחשבת של יופי ואסתטיקה... השבחים מגיעים לקרויאנקר מפני שיש לו עין בוחנת ורגישה היודעת למצוא ולגלות את היופי המסתתר מאחרי הגדרות ומתחת לתריסי הפלסטיק... קרויאנקר הוא אמן של איורים ושרטוטים ובעל מקצוע בשחזור אתרים מתפוררים שאנחנו חולפים על פניהם מבלי להבחין בהם... והספרים הללו הופכים את האדריכל הירושלמי למקדם המכירות הטוב ביותר של העיר."

דני רובינשטיין, דבר, 19 ביוני 1987
מתוך ביקורת על הספר "אדריכלות בירושלים – הבנייה הנוצרית־אירופית"

 

 


 

"...דוד קרויאנקר הוא האיש שמתעד במסירות ובדייקנות את ההיסטוריה, ההווה ואולי אף העתיד – כאדריכל העוסק בתכנון – של הארכיטקטורה הירושלמית... מראשי הפעילים במאבקים הציבוריים סביב נושא התכנון בירושלים, מאבקים שהיו כמעט בין־לאומיים בשנים שאחרי מלחמת ששת הימים, דוד קרויאנקר הוא האיש שדחף את נושא שימור, שיקום ושחזור מבנים ושכונות בעלי ערך היסטורי וארכיטקטוני לשלב שאין ממנו נסיגה..."

טוביה מנדלסון, דבר השבוע, 27 במרס 1987
מתוך ביקורת על הספר "פתחים בירושלים"

 

 


 

 
“No one has played a more important role in raising the public’s awareness of modern architecture in Jerusalem than architect David Kroyanker. His monumental work, published in six volumes..., documents the city's architecture inside and outside the Old City Wall.”

Ziva Sternhell, “Architecture of the City outside the Walls”, in: City of the Great King (edited by Nitza Rosovsky), Harvard University Press, Cambridge, Massachusetts, 1996


 
 
 
“David Kroyanker... must be one of the most devoted and prolific urban chroniclers anywhere in the world to-day: the library of the Graduate School of Design at Harvard carries twenty different books of his on Jerusalem... in this book... he set himself... to create a single-volume visual analysis of the buildings of the Holy City. This is the first book of its kind in English, and it is a worthy if not unflawed attempt... Kroyanker himself writes as one who is clearly in command of the necessary scholarship, and it shows in the authority of the text... Jerusalem Architecture emerges as a well-crafted guide to all the architectural styles of the city…"

Prof. Franklin K. Toker*, “Buchbesprechungen”, Zeitschrift fuer Kunstgeschichte, 58 Band, Heft 3, Sonderdruck, Deutscher Kunstverlag, 1995.
* Professor of the History of Art and Architecture, University of Pittsburgh, President Emeritus, Society of Architectural Historians.

 


"...על פעילותו בחקר ובתיעוד המורשת הבנויה של העיר, על שותפותו במאבקים לשמירת הנכסים הארכיטקטוניים שלה ועל עיצוב פניה לדורות הבאים מוענק לו עיטור הכבוד יקיר ירושלים"

נימוקי וועדת השיפוט להענקת עיטור יקיר ירושלים לשנת תש"ע (2010)

 



© כל הזכויות שמורות לדוד קרויאנקר. אין להעתיק, לשכפל או לצלם בשום צורה ובשום אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכאני, את הצילומים, הרישומים והמפות שבאתר אינטרנט זה ללא אישור בכתב מאת דוד קרויאנקר