בניית אתריםאורן וסרשפרונג

יצירת מודעות ציבורית לערכי שימור

תיעוד על בניינים: שנת הבנייה, שם האדריכל והקבלן

תוכן החוברת:

בשנת 1982 יזם דוד קרויאנקר, במסגרת עבודתו כיועץ חיצוני למחלקה לתכנון העיר בעיריית ירושלים ובתיאום עם מהנדס העיר אמנון ניב, הכנת הוראה סטטוטורית המחייבת כל קבלן ויזם להתקין סמוך לכניסה הראשית של כל בניין חדש הנבנה בירושלים טבלת אבן ולציין עליה את שנת סיום הבנייה, שם האדריכל ושם הקבלן המבצע. לתקנה זו היו שתי מטרות: (א) לשפר את איכות התכנון והבנייה של בתי העיר על ידי הגברת האחריות והגאווה המקצועית של האדריכלים והקבלנים בעיר; (ב) להגביר את המודעות הציבורית לרצף ההיסטורי־פיזי של הקמת בתי העיר. פרטי תקנה/הוראה זו, שאישרה עיריית ירושלים בשנת 1983, פורסמו בחוברת מאוירת שהכין דוד קרויאנקר. החוברת הופצה בקרב האדריכלים, הקבלנים, חברות הבנייה והיזמים שפעלו באותה עת בירושלים.

 

לפרטים נוספים
הצעה לשילוט בתי "המורשת הבנויה" מרכז ירושלים

תוכן החוברת:

בשנת 1993 הכין דוד קרויאנקר לעיריית ירושלים, למשרד התיירות ולרשות לפיתוח ירושלים הצעה מפורטת לשילוט 93 בניינים בעלי ערך/עניין היסטורי, דתי, אתנוגרפי וארכיטקטוני במרכז העיר. ההצעה נבדקה ונדונה בוועדת היגוי מקצועית־ציבורית ובשנת 1994 נבחרו 61 בניינים היסטוריים הראויים לשילוט. בעקבות החלטה זו כתב דוד קרויאנקר טקסט הסבר לכל אחד מהשלטים. שלטי האמייל הכחולים שבראשם הכותרת "בתי המורשת הבנויה" ולוגו מסוגנן בצורת תבליט של רוזטה יצוקה עוצבו בידי משרד הראל מעצבים בשיתוף יעל קלדרון ועופר קוטלר.

 

לפרטים נוספים
ירושלים – בניינים בסגנון הבינלאומי

Jerusalem – Buildings in the International Style
Architectural Tour in Central Jerusalem and Rehavia Neighbourhood

 

תוכן מפת הסיור:

מפת סיור מאירת־עיניים הכוללת 25 בתי דירות ובתים חד־משפחתיים שעוצבו בסגנון הבינלאומי של שנות ה־20 וה־30, אשר נבנו במרכז ירושלים ובשכונת רחביה. הסיור נועד להציג לציבור הרחב את אחד מסגנונות הבנייה המעניינים ביותר בעיר ולהגביר את המודעות לנוף העירוני הבנוי ולחשיבות שימור המורשת הבנויה של ירושלים. האיורים וההסברים הנלווים למפה לקוחים מספרי דוד קרויאנקר, "אדריכלות בירושלים – הבנייה בתקופת המנדט" ו"אדריכלות בירושלים – הבנייה המודרנית מחוץ לחומות".

 

לפרטים נוספים
Jerusalem Heritage

בשנת 1992 יזם דוד קרויאנקר הצעה להקמת מיזם עסקי וחברה מסחרית שתייצר ותשווק סדרת מוצרי יוקרה שימושיים ואמנותיים שיעצבו אמנים ירושלמיים בהשראת עולם הצורות והעיטורים המגוון של האדריכלות והארכאולוגיה הירושלמית לתקופותיה וסגנונותיה. מטרת יוזמה זו להפיץ את דבר יופיה וייחודה הפיזי־צורני־אסתטי של ירושלים ברחבי תבל באמצעות מותג מסחרי:
Jerusalem Heritage – Tradition of Design and Quality.

 

לפרטים נוספים

© כל הזכויות שמורות לדוד קרויאנקר. אין להעתיק, לשכפל או לצלם בשום צורה ובשום אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכאני, את הצילומים, הרישומים והמפות שבאתר אינטרנט זה ללא אישור בכתב מאת דוד קרויאנקר