בניית אתריםאורן וסרשפרונג

תהליכי תכנון וביצוע של פרויקטים עירוניים

סיפור קריית העירייה, ירושלים

תוכן הספר:

ספר זה מתאר, מנתח ומסכם את תולדות התכנון וההקמה של משכן עיריית ירושלים בכיכר ספרא במרכז ירושלים, בראי התפתחות העיר והתהפוכות הפוליטיות שעברו עליה. מפעל השימור, השיקום והבנייה של קריית העירייה הוא אחד החשובים, הבולטים והיוקרתיים ביותר בירושלים במאה ה־20. במתחם, סביב כיכר עירונית מרכזית, שולבו עשרה מבנים היסטוריים ששומרו ושוקמו ושלושה מבנים חדשים ומודרניים נבנו. הספר עוסק בתקופה של 125 השנים, מאז נוסדה עיריית ירושלים בשנת 1867, בבניין ממלוכי בעיר העתיקה ועד לחנוכת קריית העירייה בכיכר ספרא בשנת 1993.

 

לפרטים נוספים
Jerusalem International YMCA Development Plan

תוכן החוברת:

החוברת מציגה את תולדות מתחם ימק"א ואת תכנית הפיתוח והבינוי של המתחם, שהכינו האדריכלים ארתור ספקטור ומיכאל עמישר. לתכנית זו שני חלקים: שימור ושיפוץ הבניין ההיסטורי, והקמת בית דירות חדש, רחבה ציבורית גדולה ומרכז ספורט תת־קרקעי בשטח אצטדיון הכדורגל לשעבר.

 

לפרטים נוספים
ירושלים: סיפורו של כביש – סיפורה של עיר מתפתחת

תוכן הספר:

הספר מתאר את תולדות התכנון והביצוע של שדרות מנחם בגין, כביש החוצה את ירושלים מצפון לדרום, בהקשר רחב של התפתחות ועשייה עירונית. סיפור הכביש ממחיש את הכרוניקה של השינויים שחלו במשך כ־70 שנה בהיקף הפיתוח והבנייה בעיר בכלל, ובחלקה המערבי בפרט, מאז גובש לראשונה רעיון הכביש בתקופת המנדט, ועד שנחנך ביוני 1998. הספר הוא תקציר של תיעוד מקיף, הכולל מאות צילומים, תכניות, מסמכים, התכתבויות וסקרים מקצועיים שהגיש דוד קרויאנקר לחברת "מוריה" בדו"חות תקופתיים שהוכנו מאז תחילת תהליך התכנון ועד להשלמת הפרויקט.

 

לפרטים נוספים
ירושלים – הרכבת הקלה. מאה שנים של חלומות וחזונות

תוכן החוברת:

החוברת מתארת את הדרך הארוכה ורבת התהפוכות שעבר הרעיון להקמת רכבת קלה בירושלים במשך כמאה שנה, והמעבר מחלומות, חזונות ותכניות רעיוניות לביצוע בשטח. הסקירה הכרונולוגית־היסטורית במסמך זה מסתיימת בשנת 1993 כאשר החלו להתגבש התכניות הראשוניות לרכבת הקלה במתכונת המתבצעת בשטח מאז שנת 2002.

 

לפרטים נוספים
ירושלים – הרכבת הקלה. תוואי הקו הראשון – מאפייני תחנות הנוסעים

תוכן החוברת:

בשנת 2004 החליטה הנהלת הרכבת הקלה לבדוק אפשרות שלכל אחת מ־23 תחנות הנוסעים לאורך הקו הראשון יינתן ביטוי נושאי הקשור באתר מסוים (בעל חשיבות היסטורית, דתית, ארכיטקטונית או אתנוגרפית). הוצע שהביטוי הנושאי האמור יוצג בצורה בולטת על לוח שיעוצב כחלק אינטגרלי ממבנה התחנה ולוח זה ישא הסבר קצר, בעברית, בערבית ובאנגלית, בתוספת איור. מטרת התכנית לסייע לכך שתוואי הרכבת הקלה יהיה גם מסלול תיירותי על ידי הדגשת חשיבות האתרים העיקריים שלאורכו. בהמשך להחלטה זו התבקש דוד קרויאנקר להגיש הצעה מפורטת לנושאים שיאפיינו את כל אחת מתחנות הנוסעים לאורך הקו הראשון.

 

לפרטים נוספים
תיעוד שוטף של תהליך התכנון וההקמה של הרכבת הקלה בירושלים

 

תוכן החוברת:

מאז 1993 מתעד דוד קרויאנקר באופן שוטף, בעבור צוות תכנית אב לתחבורה, את תהליך התכנון והביצוע של הרכבת הקלה בירושלים. במהלך תקופה זו הוכנו 16 דו"חות תיעוד תקופתיים העוקבים לרוחב ולעומק אחרי תהליך התקדמות פרויקט רב־ממדים וארוך־טווח זה, החובק עשרות תחומים. בדו"חות נסקרים המאמצים הארגוניים־מינהליים, תכנוניים, תקציביים וביצועיים שהושקעו בכל תקופה ותקופה, כמו גם הבעיות והקשיים שהתעוררו במהלך העבודות, וסקירת הביקורת הציבורית כפי שהשתקפה באמצעי התקשורת. הדו"חות שהתפרסמו היו אמורים לשמש בסיס מידע להכנת ספר מקיף לתיעוד הפרויקט לקראת חנוכת הקו הראשון. התכנית להוצאת ספר זה לאור לא יצאה לפועל.

 

לפרטים נוספים

© כל הזכויות שמורות לדוד קרויאנקר. אין להעתיק, לשכפל או לצלם בשום צורה ובשום אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכאני, את הצילומים, הרישומים והמפות שבאתר אינטרנט זה ללא אישור בכתב מאת דוד קרויאנקר